A welshcake, vagyis walesi sütemény egy tradicionális desszert Walesben. Már a 19. században is népszerű volt, leginkább zsír, cukor és szárított gyümölcsök hozzáadásával készült. Sőt, akár fahéj és szerecsendió is kerülhetett a receptbe.
Melegen is hidegen is fogyasztható, általában porcukorral tálalják.
De akár lekvárral és vajjal is ízesíthető. Elsősorban a tea mellé, teaidőben ették.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a sütőport, a sót, és morzsolja el benne a vajat.
Adja hozzá a cukrot és a ribizlit vagy az áfonyát, majd keverje jól össze.
Dolgozza össze a tojással és a tejjel, majd nyújtsa ki lisztes felületen.
Szaggasson körülbelül tenyérnyi nagyságú formákat, majd olvasszon meg egy kis vajat a serpenyőben, és süsse ki a süteményeket.
Tálalja porcukorral.