Egy maroknyi mandula annyi fehérjét tartalmaz, amennyire éppen szükségünk van ahhoz, hogy energikusnak érezzük magunkat. Mellette réz, magnézium, mangán, foszfor, B2-vitamin és E-vitamin is van benne.
A banán B6-vitamin-tartalma megakadályozza a kognitív hanyatlást. Egyetlen banán a napi rostszükséglet legalább 12%-át biztosítja – így javítva az emésztést. Az étcsokoládé pedig tele van antioxidánsokkal, amelyek növelik a szerotoninszintet.
A szerotonint örömhormonnak is szokták hívni. A B5- és a B6-vitamin egyaránt segítik a szerotonin termelődését.
A túróban fehérje és triptofán található. Ezt az esszenciális aminosavat a hangulatjavítással hozták összefüggésbe.
Ha alvásproblémákkal küzdünk, érdemes vacsora után megenni 28 gramm pisztáciát.
Magnézium-, fehérje- és B6-vitamin-tartalmának köszönhetően jobbat alhatunk. Egy kielégítő pihenést követően pedig jobb hangulattal, kipihenten indul a reggel.
A spenót vasban gazdag, amely szintén hozzájárul a kicsattanó energiához, míg az édesburgonyában a már említett B6-vitamin van.
A vörösbor endorfint termel – akárcsak a simogatás –, amelyet boldogsághormonként is gyakran emlegetnek.
Ezért nyúlunk szívesen édességhez, például csokoládéhoz, ha rossz a kedvünk. Ugyanis ezek is közismert boldogságforrások.