A floridai strandkenyér pontos eredete vita tárgyát képzi, de az biztos, hogy szülőhelye Fort Myers területén található.
Valójában egy sajtos-fokhagymás kenyeret takar, de ahogy a legtöbb ételből, ebből is több recept létezik.
Vannak, akik csak sajttal és fokhagymával, míg mások zöld olajbogyóval, hagymával és paradicsommal készítik, majd marinaraszósszal tálalják.
De paradicsommal és friss mozzarellával is finom.
Egy kicsit francia a bagett miatt, egy kicsit olasz a sok sajt és a bazsalikom miatt, mégis az amerikaiak kedvence. És talán hamarosan az öné is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsa meg a bagettet 170 fokos sütőben egy kis olajjal meglocsolva.
Amint a külseje ropogósra sült, vegye ki a sütőből, dörzsölje át fokhagymával, szórja meg hagymával, parmezán sajttal, mozzarellával, és tegye vissza a sütőbe, míg megolvad a feltét.
Tegyen még rá paradicsomot és fűszernövényeket.
Tálalja melegen.