Az évente megrendezett kiállításon a kereslet találkozik a kínálattal: a sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari kereskedők és gyártók személyesen találkoznak az iparág üzemeltetőivel.
Bemutatják termékeiket, technológiáikat, szolgáltatásaikat, a szakmák újdonságait és a nemzetközi trendeket.
2019-ben több mint 130 kiállító, 4 kiállítási terem, számos mellékcsarnok, versenyterem és kültéri stand várja a több mint 20 000 szakmai látogatót.
A kiállítás versenyein a legtehetségesebb pékek, cukrászok és szakácsok találkoznak, hogy a szakma neves képviselőiből álló zsűri előtt bemutassák tudásukat. A versenyek három kategóriába sorolhatók: pék, cukrász és gasztronómiai. Idén nemcsak romániai, hanem külföldi versenyzők is lesznek.
A 2019-es versenyekre február 28-ig lehet jelentkezni.
A cukrászok a 2019 Év Tortája címért szállnak versenybe, a kézműves pékeknek, valamint a nagyüzemi termelőknek pedig egyaránt esélyük van elnyerni a 2019 Év Kenyere díjat. Két különálló versenyszámban indulhatnak: kézműves vagy nagyüzemi termelés.
A Gasztronómiai kategória két versenyszámot foglal magába: hidegtálak készítése, valamint gyümölcs- és zöldségfaragás.
A GastroPan Kiállítást 2019. március 28-30 között tartják Aradon. További információkért és a jelentkezésért látogasson el az esemény weboldalára.