Újra megrendezik Románia és Délkelet-Európa legnagyobb szakmai kiállítását, a GastroPan Expót, ahol megválasztják az Év Kézműves és Ipari Kenyerét, az Év Tortáját és az Év Hidegtálját.
Zaláné Csörsz Eszter nő, feleség, három kisgyermek édesanyja. Imád főzni, új recepteket és módszereket kipróbálni. Lelkesedése irigylésre méltó, hiszen sokunk a főzést a nem kedvelt tevékenységek közé sorolja. Ettől persze főzni muszáj, úgyhogy napi szinten meg kell birkóznunk ezzel a teherrel. Na, de mi lenne, ha lecsökkenthetnénk ezt a számot?
Eszter élete az első terhessége alatt változott meg. Problémája nem volt egyedi: sokat volt rosszul a várandósság hónapjaiban. Szívesen varázsolt volna finom ebédet az asztalra, ám a tünetek legyűrték. Így kezdődött a történet. A háromgyermekes édesanya azóta tökéletesítette a Havi egy főzés módszerét, és tanítja is. Hiszen így egyszerre spórolhatunk időt, pénzt, étkezhetünk egészségesen, és még a mókuskerékből is kiléphetünk.
A tudósok már idáig is rengeteg innovatív és fenntartható találmánnyal gazdagították a világot, a jövőben pedig még több furcsaságra számíthatunk. Igen, furcsaságra, mert amit most találtak fel, az elég különös: a kávébab nélküli kávé.
Weekend Selection néven kifejezetten a fiatalabb borrajongókat kívánja megszólítani három (vörös, fehér és rozé) borával a Varsányi Pincészet. A bevezető kampányba influenszereket is bevontak a verpeléti borászok.
#péntek, #szombat és #vasárnap névre keresztelték azokat a borokat, amelyek a közösségi média-szavatos nevek mellett az átlagból kitűnő, merész címkékkel kerülnek a polcokra. A jól fogyasztható, fiatalos italok könnyen felismerhető grafikáit Mocsai Katalin és Nacsa Szilárd alkották.
Nyulat a kalapból, pénzt a tortából: íme egy zseniális módszer, ha meg akarjuk lepni a születésnapost. Ugyan ki ne akarna egy olyan tortát kapni, amelyből pénzt húzhat elő?
Minden, amit eszünk, hatással van a testünkre és az egészségünkre. Ez azonban csak egyetlen tényező azok közül, ami számít. Egy új tanulmány szerint ugyanis az étkezések megfelelő ütemezése megoldás lehet az elhízás elleni küzdelemben.
A kutatás rámutatott arra, hogy ha közvetlenül alvás előtt vacsorázunk, összecsapjuk az étkezéseket vagy túl sokáig várunk két étkezés között, az egészséges táplálkozás rögtön kútba esik. Minden a testünk anyagcseréjétől függ, amelyet a cirkadián ritmus és a szervóra befolyásol.
Azt már tudjuk, hogyan kell süteményt szeletelni kés nélkül. Nagyon egyszerű: fogselyemmel. De arról eddig még nem volt tudomásunk, hogyan daráljunk kávét daráló nélkül.
Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom, sérült a vonzerő, az a párkapcsolatra is hatással van. Szerencsére a test és lélek szorosan összetartozik, például a felesleges kilók leadása segíthet az egészséges önbizalom és vonzerő visszaszerzésében, így a párkapcsolatra is kihat – árulja el Dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus szakorvos, a MediFat igazgatója.
Sokan rövidebb-hosszabb egyedüllét, vagy egy szakítás után az eredményes párkeresés alapjának tartják a trendi megjelenést, a feszesebb testkontúrokat, alacsonyabb testsúlyt. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy újra a régi lehessen, továbbra is elvarázsolja a párját.
A legfurcsább japán ételek a teknőstől a táncoló tintahalig. Shirako, vagyis halsperma (általában tőkehalé vagy lazacé). A japánok szerint édes és krémes étek.
Kedvencünk az almás sütemény, bár almát pucolni már nem sok kedvünk van. Még jó, hogy az emberi elme zseniális, így létezik egy egyszerűbb módszere is az almapucolásnak, mint a kés és a két kezünk.
A csilis babot legalább egymillió módon el lehet készíteni: vegetáriánusan, csirkehússal, egész hússal, darált hússal, vörös babból vagy fehér babból, csiliporral vagy egész csilivel. De hogy valaki kávéval készítse, ilyet még nem hallottunk!
Kíváncsi a „Nem csak kenyeret piríthatunk a kenyérpirítóban" című cikkünkre is? Akkor lapozzon tovább!