Ha azt hitte, hogy már nem tudjuk fokozni az érveket, amik a piccata mellett szólnak, tévedett. Miért jó még ez a fogás?
Azért, mert nemcsak egyszerű, hanem gyorsan meg is van.
Így, ha épp rohanásban vagyunk, vagy nagyon éhesek a gyerekek, esetleg néhány barátunk jelentette be, hogy hamarosan vendégségbe érkeznek hozzánk, egy valami mentheti meg az estét: a piccata.
Ó, és még egy piros pont ennek a fogásnak: elkészítése igazi sikerélmény egy kezdő szakácsoknak, hiszen mindössze 20 perc alatt varázsolhat éttermi minőségű fogást az asztalra.
Ennek a receptnek is – mint mindennek – számos elkészítési módja létezik. Az azonban biztos, hogy a fogás titka a vékonyra szeletelt hús és a vajas mártás.
Hozzávalók a csirkéhez:
Hozzávalók a mártáshoz:
Elkészítés:
Miután vízszintesen félbevágta a csirkemellett, és még mindig nem elég vékony, érdemes kiklopfolni.
Sózza, borsozza, majd forgassa meg a lisztben.
Melegítse fel az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben, azután süsse meg a csirkét – mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
A mártás elkészítéséhez tegye az 1 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsa meg rajta a mogyoróhagymát.
Adja hozzá a fokhagymát, és pirítsa 30-60 másodpercig.
Adja hozzá a fehérbort, a citromszeleteket és a kapribogyót. 2-3 perc múlva öntse hozzá a vajat is. Sózza, borsozza.
Tegye a csirkeszeleteket a serpenyőbe, és forgassa meg a mártásban, vagy tálalja külön, és később öntse rá a mártást – ahogy önnek tetszik.
Tálalja friss petrezselyemmel és sajttal megszórva.