Sonka, torma, retek, tojás, tejföl, vaj, liszt, margarin, sütőpor - ezek biztosan szerepelnek a bevásárlólistádon, ha húsvét előtti napokban a boltba mész. Ám sokszor előfordul, hogy az utolsó pillanatban eszedbe jut, hogy egy süteményhez, vagy a hidegtálhoz milyen jó lett volna még venni valamit. Éppen ezért adunk néhány tippet, hogy mit tegyél be mindenképpen a kosaradba. Ha nem használod fel ezeket az élelmiszereket, alapanyagokat, akkor sincsen baj, hiszen a fagyasztóban vagy a kamrában hosszú ideig elállnak.
Az egyik jolly joker, ha édességet akarsz készíteni. Egy csomag keksz jól jön akár a kókuszgolyó, akár a kókusztekercs elkészítéséhez. Alapanyaga lehet számtalan sütés nélküli finomságnak is. Ha van otthon gyümölcs és egy tasak pudingpor is mellé, csodás desszerteket varázsolhatsz belőle.
A darált hús is egy olyan alapanyag, aminek nagy hasznát veszed húsvétkor. A húsvéti hidegtálhoz készíthetsz belőle fasírtgolyót vagy Stefánia-szeletet, de a leveles tésztából készülő batyukat is megtöltheted vele.
Nem biztos, hogy a krumpli elsőként az eszedbe jut a húsvéti bevásárláskor, de nem árt, ha egy kilót bedobsz a kosárba. A locsolók hálásak lesznek, ha a fasírtgolyó mellé krumplisalátát ehetnek.
A túró is az az élelmiszer, amit sokoldalúan felhasználhatsz húsvétkor. Sütemények alapanyaga lehet, de a leveles tésztával kombinálva is tudsz sós vagy édes finomságot is készíthetni belőle. Sőt a tormával kikeverve a sonkatekercset is megtöltheted vele, de akár körözöttet is csinálhatsz belőle.
Sokszor mondtuk már nektek, hogy egy csomag leveles tészta mindig legyen otthon, húsvétkor is dobj a kosárba egy-két csomagot. Leveles tésztából sós vendégvárót és édes süteményt is egyaránt tudsz csinálni.
Sós és édes vendégvárók!
Akár egy kiló banán, egy doboz eper, vagy málna, vagy kivi jó szolgálatot tehet húsvétkor. Nemcsak süteményekhez használhatod fel, hanem gyümölcssalátához is.
Igen tudjuk, tojást mindenki vesz húsvétkor. Ehhez a listához azért írjuk hozzá, mert nem mindegy, hogy mennyit veszel. Húsvétkor sok tojás fogy, használunk belőle a sütemények elkészítéséhez, a tojássalátához, töltött tojáshoz, Stefánia-szelethez, a sonka mellé főzve, és még akkor is kell belőle néhány darab, ha tojást festesz a locsolóknak. Tojásból érdemes a tervezetthez képest dupla adagot vásárolni.
Forrás: Mindmegette.hu