Több mint ötven étterem a Millenáris Parkban

sör
Vágólapra másolva!
Több mint ötven étterem fogásaival – köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel – találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, amelynek idei kiemelt témái a paprika, a sercli és a sör lesznek.
Vágólapra másolva!

A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy minőségi termelőkről – hangsúlyozta az eseménysorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivál alapítója.

Gerendai Károly szerint a Gourmet mára hasonló jelentőséggel bír műfajában, mint a Sziget a zenei fesztiválok között.

Nemes Richárd főszervező hozzátette: néhány éve minden Gourmet fesztiválra speciális tematikát is meghirdetnek. A kiemelt fogások után az utóbbi időben egyes alapanyagok kerülnek fókuszba: idén a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, a paprika, a sercli, azaz kenyérvég, valamint a hazai kézműves sörkultúra.

Klasszikus cseh és belga söröket is kóstolhatunk a fesztiválon Forrás: Gourmet Fesztivál Facebook

A Gourmet nemcsak Magyarország gasztronómiai kínálatának legjavából nyújt ízeltőt, de mára a térség legjelentősebb gasztrofesztiváljává vált, ezúttal pedig Közép-Európán túl Moszkvából és Szöulból is érkeznek sztárséfek – számolt be.

Exkluzív vacsorát ad az egyik legizgalmasabb osztrák séfként számontartott, két Michelin-csillagos Konstantin Filippou,

bemutatkozik a moszkvai Twin Gardens konyháját irányító testvérpár, Iván és Szergej Berezuckij, a szöuli Michelin-csillagos Li Dzsong Guk pedig autentikus koreai ebédet főz. Bemutatkozik a nem champagne-i klasszikus érlelésű pezsgők egyik legjobbja,

a trentinói Ferrari, amelynek italaihoz Széll Tamás és Szulló Szabina álmodnak meg fogásokat.

A látogatók átfogó képet kaphatnak a hazai kézművessör-felhozatalról, de klasszikus cseh és belga söröket is találhatnak, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és pálinkafőzdék mellett.

Újdonság lesz idén a Paprika Pop Up helyszín, ahol három napon át három séf – Tinusz Gábor, Bíró Lajos és Mészáros Ádám készít bográcsos ételeket.

A 14 éven aluliakat három helyszínen várja játszóház és ingyenes programok, de a belépésért sem kell fizetniük. A rendezvény részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!