Tojáspucolási trükk húsvétra

Vágólapra másolva!
Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nemcsak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Húsvét közeledtével itt a megoldás!
Vágólapra másolva!

Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymamapraktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet...

szódabikarbóna.

Forrás: mindmegette.hu

Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk. Leöntjük róla a forró vizet, hideg vizet eresztünk rá, és néhány perc múlva, amikor már nem túl forró, gyönyörűen meg tudjuk hámozni.

A keménytojásból pedig készítsünk tojássalátát, töltött tojást vagy tojáskrémet.

Forrás: mindmegette.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!