Sandy Allonen, a bostoni Beth Israel Deaconess Egészségügyi Központ dietetikusa szerint számos tanulmány kimutatta már, hogy
a csirkehúsleves enyhíti a megfázás tüneteit,
és segít megszüntetni az orrdugulást. Hozzátette: megfázás esetén fontos a hidratáció, a folyadékpótlás.
Egy tál húsleves meleg és nyugtató, enyhíti a torokfájást, és tökéletes folyadékpótlás a betegeknek
– mondta az egészségügyi központ egy sajtóközleményében.
A csirkehús triptofánban gazdag, amelynek segítségével a szervezet szerotonint állít elő. Ez fokozza a hangulatot.
Továbbá kiemelte, hogy a benne lévő tészta jó szénhidrátforrást jelent. Így a leves után jóllakottnak és elégedettnek érezhetik magukat a megfázásban szenvedők.
Ráadásul a benne lévő zöldségek, mint a répa, zeller, hagyma, C- és K-vitaminban gazdagok,
emellett tele vannak antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. Ez nemcsak a vírusok leküzdését segíti, hanem a gyorsabb felépülést is.