A sima popcornnak tulajdonképpen nincs jellegzetes íze, éppen ezért tökéletes olyan ennivalókhoz keverni, amiknek jót tenne egy kis légiesség és ropogás. Nézzük, mihez passzol!
Elsőre talán meredeken hangzik, de ha ledaráljuk a popcornt, egész érdekes panírmorzsa lesz belőle. Ugyanúgy, ahogy a prézlivel tesszük, csak hempergessük bele a húst, aztán már mehet is a forró olajba.
Egyre népszerűbb az otthon készült csokoládé. Ennek tetejér szórhatunk pár szem popcornt, amikor még lágy a csoki. Így könnyebben benne marad. Lazább lesz tőle a csoki állaga, ráadásul a popcorn rostokban gazdag, így egy kis rostot is csmpészünk az egyébként kalóriával teli édességbe. Száz gramm popcornban 13 grammnyi rost van!
Az olvasztott csokiba vagy karamellbe mártott popcornt szórjuk sütemények, például sajttorta tetejére. A popcorn állaga nagyon jót tesz az amúgy tömény, és krémes süteményeknek. Arról nem is beszélve, hogy a popcorn dekorációnak is jó. Egyszerűen jól mutat a sütik tetején! De például puddingok és parfék tetejére is rászórhatjuk.
Nem elég friss és ropogós a saláta a hűtőben? Semmi gond, szórjunk ropogós popcornt a salátára is! Friss, jó érzés lesz a hideg salátánkat ropogtatni, arról nem is beszélve, hogy a popcornban - ahogy említettük - rostok, és némi protein is van, így némi energiát is visz a salátába.
Tulajdonképpen mindenhez tehetünk tehát popcornt, csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű legyen, és jó ropogós. Lehetőleg ne legyen benne semmilyen mesterséges íz vagy adalék, a sima, egyszerű popcornnal érjük el a legjobb eredményt.