Az uborka nemcsak a konyhában, hanem a szépségápolásban is megállja a helyét. Sőt, még a kellemetlen lehelet ellene is kiválóan használható. Videó.
Az étcsokoládé előnyeiről már sokat halottunk. Tudjuk, hogy hatással van az agyunkra és hogy hormonok szabadulnak fel a fogyasztásakor. De azt talán még nem, hogy már közvetlenül az első harapás után történik valami bennünk.
Lee Berk a Lona Linda Egyetem kutatója a csokoládé hatásait vizsgálta az agyhullámok megfigyelésével. A hatások az első harapásnál kezdődnek és két órán keresztül tartanak. A benne lévő fenil-etil-amin, amelyet szerelemdrognak is hívnak, olyan állapotot, érzetet idéz elő az agyban, mintha szerelmesek lennénk.
A hónap vége felé közeledve már csak egy kis krumpli és néhány darab répa van a kamrában? Szerencsére van egy indiai étel, amely bármilyen zöldségből elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen.
Dr. Brunilda Nazario elmondta a HuffPostnak, hogy a fehérjék fontos részei az egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek, bár fogyasztásuk okozhat némi kellemetlenséget: mondjuk izzadást. Ennek fizikai oka abban keresendő, hogy az emésztés során termelt hő a bőrpórusokon át, izzadás útján távozik.
Az emésztés energiát használ fel, amelynek mennyisége attól függ, hogy mit eszünk. Vannak olyan táplálékok, mint mondjuk a hús, amelynek megemésztésével kalóriát is égetünk. És itt nem a húson van a hangsúly, hanem a fehérjéken: a fehérjék kalóriát égetnek.
A hosszú munkaidő és a szoros határidők gyakran stresszhez, folytonos aggódáshoz, szorongáshoz vezethetnek. Ha túl sok stressz ér, fontos, hogy kezeljük ezt valahogy. Például pihenéssel, egy kiegyensúlyozott étrenddel vagy matchatea-fogyasztással.
A fahéj használata már az ősidők óta dívik. Ahogy a neve is mutatja, valóban a fa héjáról van szó: a ceyloni fahéjfa kérgéből készül az ismert fűszer. Indiából és Srí Lankáról már több mint 2000 éve exportálják, ám annak idején az ára még magas volt.
Időszámításunk előtt 500-ban Hippokratész tesz említést a fahéj gyógyhatásairól: fertőtlenít, jótékony az emésztésre, pozitív hatással van a vércukorszintre, emellett külsőleg alkalmazva, pakolást készítve belőle még a bőrt is felfrissíti.
Mexikóvárosban ez az ital közkedveltnek számít, többen szeretik, mint amennyien nem. Ott, ha az ember hűsítő koffeinbombára vágyik, akkor pezsgő kávét rendel vagy készít magának.
A megfelelő táplálkozás nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól. Ha éhesek vagyunk, ehetünk, amennyit akarunk, csak meg kell győződnünk róla, hogy az alapanyagok természetesek és egészségesek. A felvetést már igazolni is tudják.
Az American Medical Association folyóiratában közzétett tanulmány szerint a súlycsökkenésnek valójában sokkal kevesebb köze van a kisebb adagokhoz, mint ahogy eddig gondoltuk. Ehelyett a tanulmány rávilágított arra, hogy a finomított gabonák, a feldolgozott élelmiszerek és a sok cukor mérséklése a fogyás kulcsa – nem pedig az adagok csökkentése és az éheztetés.
Ben Churchill ételilluzionista teljesen összezavarja az embereket alkotásaival. Churchill olyan desszertek elkészítésére specializálódott, amelyek tárgyaknak vagy más ételeknek tűnnek.
Ez a rágcsálnivaló nemcsak egészséges, de még csak nem is hizlal. Csupán fel kell karikázni az alapanyagot, betenni a sütőbe, megszórni a kedvenc fűszerünkkel és már kész is.
A megfelelő hidratáltsághoz nemcsak a bevitt folyadék, hanem bizonyos ételek is hozzájárulnak - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége tudományos bizottságának elnöke.
Kíváncsi, vajon melyik borhoz illik a legjobban a mangó vagy a banán? Akkor lapozzon tovább!