Jelenleg több mint 3400 magyar termelő termeszt meggyet mintegy 14 ezer hektáron, évente átlagosan 70 ezer tonna gyümölcsöt előállítva.
Magyarország az Európai Unió második legnagyobb
meggytermelője Lengyelország után, az unió pedig a világ meggytermésének harmadát adja.
A nagyon jó minőségű magyar meggytermés több mint 80%-át Németországba exportálják, zömében befőttként. A hazai fogyasztásban is jelentős a befőtt aránya.
A friss meggy és meggylé fogyasztása beleillik az egészséges táplálkozás trendjébe.
A kampányban felhívják a figyelmet arra, hogy a meggy kiváló beltartalmú magyar gyümölcs. A meggyfogyasztás mellett számos érv szól:
sok antioxidánst tartalmaz, kiváló vértisztító,
kálium- és kalciumtartalma kedvező, emellett jelentős B-vitamin-forrás. Ennek ellenére a magyarországi meggyfogyasztás alacsony.