A torta fő összetevője a rum. Az íz és az intenzitás a választott típustól függ. A sötétebb rumokra a gazdagabb,
erőteljesebb jegyek jellemzők.
A süteményt még jobban feldobhatjuk, ha citromhéjat és apróra vágott diót, illetve ananászdarabokat vagy pirított kókuszpelyhet adunk hozzá. A recept Las Vegasból származik.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy serpenyőben keverjük össze a narancslevet és a kockára vágott vajat. Főzzük néhány percig.
Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a rummal. Tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd zsírozzunk és lisztezzünk ki egy tepsit.
Egy tálba szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Tegyük félre.
Egy másik tálban verjük habosra a tojásfehérjét, adjuk hozzá a barna cukor felét evőkanalanként adagolva folyamatos keverés mellett.
Amint ezzel kész vagyunk, verjük fel a tojássárgáját is, közben fokozatosan adjuk hozzá a megmaradt barna cukrot és a vaníliakivonatot.
Lassan adjuk hozzá a tojásfehérjés keveréket, a lisztes keveréket és a rumos vajat.
Öntsük a tepsibe a tésztát, és süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.
Tálaljuk tejszínhabbal és pekándióval.