Így készül az igazán finom szilvalekvár
![szilvalekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/5-bSKe0AOrUz2sW0hrb4VSXuz8Og0AxHL-t6N4L2vWA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4MDg3NDQ3YTM4MjRmMGY5ZjJmOTA1MzNjYjFiMzEz.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a félbevágott szilvákat és a narancslevet egy nagy, rozsdamentes acéledénybe.
Forraljuk fel a keveréket, azután csökkentsük a hőt. Főzzük tovább, amíg a szilva megpuhul – ez körülbelül 5-7 perc.
Adjuk hozzá a pektint és folyamatos keverés mellett forraljuk tovább.
Ha szeretjük a csípőset, szórjunk bele egy kis csiliport is.
Öntsük hozzá a cukrot, a narancshéjat és a fahéjat. Főzzük tovább, amíg jól összekeveredik.
Ha elkészült, töltsük előre felmelegített befőttesüvegekbe, majd zárjuk le légmentesen.
Tegyük száraz dunsztba egy napra, azután már fogyaszthatjuk is.