A klasszikus
Ehhez csupán három hozzávalóra van szükség: 113 gramm vaj, 1 csésze tej és 4 csésze víz.
A sörös
Ki gondolta volna, hogy kukoricát főzni sörben is lehet? Pedig bizony így van. Csupán 113 gramm vaj, 4 csésze víz, egy csipet só, 1 csésze sör és ¼ csésze csiliszósz kell hozzá.
A mézes
Ha egy kis ínyencségre vágyunk, akkor mindenképp ezt válasszuk. Hozzávalók: 113 g vaj, egy csipet só, 4 csésze víz, ½ csésze méz, 1 csésze tej és egy teáskanál pirospaprika-pehely.
Majonézes
Hozzávalók: egy csipet só, 1 csésze majonéz, 1 csipet őrölt kömény, 1 teáskanál csilipor, 4 csésze víz, ½ csésze limelé.
Az elkészítése pedig már egyszerű. Csupán bele kell önteni a vizet egy tálba, majd amint forrni kezd, hozzáadni a tejet, a vajat és a többi hozzávalót. A végére pedig marad a 6 darab, félbetört kukorica.