A hétvége – főként a vasárnap – leginkább arról szól, hogy az ember egy kicsit lelassít a hétköznapok feszített tempója után. Sokan ilyenkor a reggelizést is elnyújtják, ez a szokás pedig mára a vendéglátásba is beépült. A Felix Kitchen&Bar Budapest szívében várja Summer Brunch rendezvénnyel és különleges kulturális programokkal a vendégeket.
A 15-24 éves fiatalok sokkal többször számolnak be rohamivásról, tehát alkalmanként akár 4-6 ital elfogyasztásáról, mint a felnőtt korosztály. Ha ennyire általános a rendszeres alkoholfogyasztás, akkor érdemes legalább ésszel inni, hiszen nem mindegy, hogy egy-egy alkalommal mennyire sokkoljuk a májunkat és hogyan éljük túl a másnapot.
Dr. Simich Rita néhány fontos tanáccsal, tippel látja el a fesztiválozókat. Bulizás közben hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy az alkoholtól elteltünk és nem vagyunk éhesek, pedig a szervezetnek szilárd táplálékra is szüksége van, ha alkoholt fogyasztunk. Hogy biztosan ne legyen baj: együnk ilyenkor magas fehérje- és zsírtartalmú ételeket, mint a csirke vagy a földimogyoró. Miért? Kattintson ide és kiderül!
Hogy mi a zoodles? Cukkiniból vagy tökből készített „tészta" (zucchini+noodles=zoodles), amelynek számos előnye van a hagyományossal szemben.
Gyakran megesik, hogy a fogyás érdekében annyira lecsökkentjük a kalóriabevitelt, amennyire csak tudjuk. Ahelyett, hogy inkább az alapanyagainkat és a receptjeinket gondolnánk újra, inkább kevesebbet eszünk. Közben persze eszünkbe sem jut, hogy ezzel több kárt csinálunk magunknak, mint hasznot.
Ha nem eszünk elegendő táplálékot, akkor a test nem kap elég energiát. Önmagában, a működéséhez is szükség van energiára, és akkor a mindennapi teendőkről, munka, koncentráció, figyelem, háztartás, gyereknevelés, még nem is beszéltünk. És ez még csak a kezdet.
Parafadugó csak addig van a kezünkben, amíg kibontjuk a bort, majd a kukába dobjuk a dugót. Nem is gondolnánk, milyen hasznos tud lenni, amíg meg nem nézzük ezt a videót.
A lila vagy vörös káposzta sötétvöröses, lilás színéről kapta a nevét, amelyet az antocián természetes vegyületnek köszönhet. Feltevések szerint az ókori Rómából származik, mára azonban világszerte szívesen fogyasztják. Ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint a káposzta vagy a kelbimbó, viszont több tápanyagot és kevesebb kalóriát tartalmaz.
A lila zöldségben élelmi rostok, jó minőségű szénhidrátok, sok vitamin, kálium és egyéb nélkülözhetetlen ásványi anyagok vannak. Az egyik csodálatos hatása az emésztéshez kapcsolódik: az élelmi rostoknak köszönhetően hatékonyan segíti az emésztési folyamatot.
Az alma és a fahéj tökéletesen megfér egymás mellett. Így van ez az almával és a karamellával is. Na, de mi van akkor, ha az összeset párosítjuk, megsütjük, majd a legvégén fagylalttal tálaljuk?
Kétféle ember létezik: az, akinek nem okoz gondot meginni a vizet, illetve az, aki nem szereti a vizet, ezért nem is issza. A hidratáltsághoz azonban szükség van rá. Hogyan lehet kikerülni ebből a csapdából?
Számos olyan dolog landol a kukában, amelyet még felhasználhatnánk: a zöldségek és gyümölcsök, különösen a dinnye héja, az üres műanyag flakon vagy az üres konzervdobozok.
Miért a bors a fűszerek királya? Lapozzon tovább és megtudja!