Citrommal és sóval tisztíthatja a vágódeszkát és a serpenyőt, ecettel a vízforralót és a csapot, szódabikarbónával és ecettel a sütőt, és mindezek kombinációjával a csempézett felületeket.
Első lépésként citrommal dörzsölje át a vágódeszkát, utánna lemosás nélkül szórja be sóval. Hagyja állni 15 percig, majd meleg vízzel öblítse le! Olajos seprenyővel úgyanígy tehet, könnyebb ha csak egy citromszelettel körkörösen átdörzsöli , majd sózás és öblítés következik.
Vízforralót, kávéfőzőt ecettel tisztithat a legkönnyebben. Hígitás nélkül öntse bele az ecetet majd indítsa be a készüléket. Nemcsak a kosztól, de a vízkőtől is megóvja. Így nem kell évente cserélnie ezeket a hasznos konyhai gépeket.
A csapot tekerje be egy tiszta ronggyal, majd öntse le ecetes vízzel a tesztildarabot. Hagyja állni1 órán keresztül. Miután levette a rongyot elég csak egy fogkefével átdörzsölni.
A sajtreszelő legegyszerűbb tisztításához forrajon fel vizet egy nagyobb edényben, majd öntön bele szódabikarbónát. Tegye bele a reszelőt és áztassa 30 percen keresztül. Miután kivette csak egy öblítés és ragyognak a konyhai eszközei!
A zsíros sütő tökéletes takarításához sem kell más. Elég ha vízzel összekervert szódabikarbónával megszórja majd ecetet fúj rá. Hagyja állni így 1 órán keresztül. Már csak egy tiszta vizes szivaccsal kell lemosni és fénylő tiszta sütőt kapunk.
Ha így takarítunk nemcsak olcsó, de környezettudatos megoldást választunk a konyha tisztántartásához.