Ebben az étteremben robotok dolgoznak

Vágólapra másolva!
A HaiDiLao International Holding Ltd, amely Ázsia egyik legnagyobb étteremlánca, a HaiDiLao Hotpot éttermek tulajdonosa, a Panasonic Corporationnel együttműködve megalkotott egy teljesen robotizált konyhát Pekingben. Kína kijelentette, hogy ez egy mérföldkő a teljesen automatizált vendéglátás felé.
Vágólapra másolva!

Az étteremben a robotok felveszik a rendelést, elkészítik az ételt, és persze ki is viszik azt a vendégeknek. Mindkét vállalat szóvívője szerint a teljesen automatizált konyha

csökkenti a munkaerőköltségeket, miközben javítja a hatékonyságot.

A jelenlegi tervek szerint a HaiDiLao ki akarja terjeszteni ezt a rendszert 5000 vendéglátó helyre világszerte.

Forrás: Shutterstock

A People's Daily Online szerint a vendégek vegyesen reagálnak az étteremre, ahol egyáltalán nem dolgoznak emberek. A foglalásokat egy automatizált rendszer ellenőrzi. Akik foglalás nélkül érkeznek ide, azok számára a rendszer megnézi, van-e szabad hely.

Ha igen, akkor a robotok az étkezőasztalokhoz vezetik őket, majd egy iPaden leadhatják a rendelésüket.

Ezek a megrendelések egy úgynevezett mestergéphez futnak be, amely konyhai személyzetet (vagyis robotokat) rendel az ételek elkészítéséhez. Végül a robotok az asztalhoz gurulva viszik ki a rendeléseket.

Úgy tűnik ez az újítás egy igazi lavinát indított el,

mert számos más étterem is bejelentette, hogy robotokat kíván alkalmazni. A szakértők szerint a robotika végül átveszi az uralmat a vendéglátás felett. Ennek az lesz az oka, hogy egyre több vállalat akar hosszú távon munkaerőköltséget csökkenteni, illetve hatékonyságot növelni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről