A legfontosabb: használjunk jó sok csokoládécsipszet a keksz készítésekor és figyeljünk rá, hogy ne süssük túl.
Figyeljünk rá továbbá, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek, amikor felhasználjuk őket.
A legjobb eredmény érdekében használjunk nádcukrot, tengeri sót és minőségi csokoládécsipszet a recepthez.
Az elkészítési ideje mindössze 30 perc.
És van még egy nagy előnye: a nyers tésztát le lehet fagyasztani, ha később akarjuk kisütni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban dolgozzuk össze a vajat a cukrokkal, amíg krémes állagú lesz. Ehhez keverjük hozzá a tojást és a vaníliát.
Dolgozzuk össze a keveréket a száraz hozzávalókkal.
Öntsük hozzá a csokoládét és alaposan keverjük el.
Készítsünk két evőkanálnyi vagy egy fagyiskanálnyi tésztából gömböket, majd tegyük a tepsire.
Süssük körülbelül 8-10 percig.
Amikor elkezdenek barnulni, vegyük ki.