A tartiflette, vagyis a tártiflett valójában egy különleges, hegyvidéki rakott krumpli, amelyet csak és kizárólag reblochon sajttal készítenek. Ehhez az egytálételhez nem kell túl sok alapanyag, viszont a végeredmény annál finomabb lesz.
Ha mindig ugyanolyan módon készítjük ételeinket, egy idő után unalmassá válnak. Vegyük például a zöldségeket: fogyasztjuk sütve, fogyasztjuk grillezve vagy tésztához keverve egy kis fokhagymával. Mi lenne, ha ezúttal megtöltenénk, megsütnénk és le is van tudva a vacsora vagy az ebéd?
A töltött zöldségeket ehetjük körettel, mint a rizs vagy a bulgur, esetleg paradicsomos vagy túróalapú mártással. A töltött gombát snackkét, uzsonnaként és vacsoraként is fogyaszthatjuk. Sajttal és kukoricával töltve valami mennyei!
A nagymama konyhájában aztán tényleg kincsekre lehet lelni. Ő aztán tud valamit, amitől ételei még finomabbak lesznek. A titkos alapanyag valószínűleg a szeretet, amellyel kifejezi felénk törődését és gondoskodását. Lessük el ezt tőle és készítsünk krumplisalátát házi majonézzel ebben a szellemben.
Egy új évtizedbe léptünk, ahol az embereknek fontos az egészségük és a környezetbarát szokások bevonása. Az egyik ilyen, hogy ezentúl nem a szemétbe dobjuk a gyümölcshéjat, hanem inkább felhasználjuk. Eddig talán nem is sejtettük, mi mindenre jók.
A citromhéj tökéletesen megtisztítja a vízforralót. Csupán annyit kell tennünk, hogy néhány citromhéjdarabot felforralunk egy kevés vízzel a vízforralóban, majd azzal átöblítjük. Segít eltüntetni a lerakódásokat.
Szívesen fekszünk le egy fáradt nap után esténként a tévé elé. Ilyenkor persze a vágy is fellobban bennünk, hogy elropogtassunk valamit. Bár van csipsz és keksz a kamrában, dönthetünk úgy, hogy ezúttal valami egészséges snacket választunk.
A tradicionális indiai desszertek a maguk módján egyediek. Kiállták az idő próbáját, és ma is nemzedékek adják át egymásnak a recepteket. Itt van ez az ananászos finomság, amely biztosan elnyeri a család szívét.
A grillezett sajtos szendvics a legtökéletesebb kényelmi étel, amit ismerünk. Ha túl fáradtak vagyunk, netán egyszerűen nincs kedvünk semmi kaját csinálni, megmentőként érkezik. Elkészítése egyszerű, ráadásul minden hozzávaló ott van a hűtőben vagy a kamrában.
A közösségi média korában már az ételkészítésnél is az a fontos, hogy szép és fotózható legyen. Hiszen így kitehetjük a közösségi felületeinkre. Ez nagyszerű hír azoknak, akik szívesen élik ki kreativitásukat a konyhában. Ők az ételművészek. Így van ezzel ez a férfi is, aki a kekszek díszítésében találta meg a szenvedélyt.
Anyu töltött paprikájának receptjéért és a szavazásért lapozzon tovább!