Legyen szó a hagyományos paradicsomos szószról vagy a fehér pizzaszószról, a parmezán elengedhetetlen összetevője kell legyen. A sajt segíti a szósz besűrűsödését, íze jól kiegészíti a paradicsom aromáját.
A besameles, fehér szósz vajból, fokhagymából, tejből, parmezán sajtból és olasz fűszerekből készül.
Mindenképp reszeljük le a sajtot, úgy adjuk hozzá, azonban a kérgét is nyugodtan levághatjuk és belefőzhetjük, később majd kivesszük. Így annak az íze is visszaköszön a szószban.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy kis tálban kezdjük el főzni alacsony lángon a paradicsomszósz, a víz, a sajt, a fokhagyma, a méz, a hagymapor és a fűszerek keverékét.
Ne hagyjuk forrni, ugyanakkor legyen elég meleg, hogy a sajt megolvadjon benne.
Hagyjuk állni 30 percig, miután levettük a tűzről és utána kenjük a pizzára.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először olvasszuk fel a vajat egy közepes edényben alacsony lángon, majd keverjük el benne a lisztet.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, azután szórjuk bele a fűszereket, a sót és a borsot ízlés szerint.
Főzzük, amíg besűrűsödik.
Keverjük hozzá a parmezán sajtot, addig folytassuk a keverést, amíg megolvad.
Kenjük a pizzára.