Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a darált húst a fokhagymával, a tojással, a sóval, a borssal, az apróra vágott hagyma felével, a főtt rizzsel és 1 evőkanál pirospaprikával.
Vágjuk ki a káposzta torzsáját, tegyük ecetes, sós vízbe néhány percre, míg meglágyul, és könnyű lesz lehúzni a leveleket.
Amint a levelek elkészültek, vágjuk le őket, és töltsük meg a húsos töltelékkel, majd göngyöljük össze. Oldalt a kilógó részeket tűrjük be.
Közben pirítsuk meg a zsíron a megmaradt hagymát, keverjük bele a megmaradt pirospaprikát és a savanyú káposztát.
Tegyünk néhány töltött káposztát egy sütőedény aljába. A következő réteg a savanyú káposzta, majd újra a töltött. Rétegezzük addig, míg elfogynak, a tetejére a savanyú káposzta kerül.
Öntsük fel az egészet vízzel, tegyük bele a babérleveleket, és hagyjuk párolódni 160 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán át.
Ha igazán ínyencek vagyunk, akkor tehetünk a rétegek közé húsos szalonnát is.
Tálaljuk tejföllel.