Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a húst, a szószt és a fűszereket kézzel.
Negyedeljük a húst, azután az így kapott darabokat is felezzük el.
Formázzunk belőle húspogácsát, a közepét enyhén nyomjuk be.
Süssük meg a húst grillserpenyőn vagy a 190 fokra előmelegített sütőben.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy tálban oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben.
Adjuk hozzá az olajat és a cukrot, majd hagyjuk állni 5 percig.
Amint letelt az idő, adjuk hozzá a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre, és gyúrjuk 3-5 percig.
Osszuk 12 darabra, készítsünk belőlük labdát, majd tegyük egy zsírral kikent tepsire minimum 7 centire egymástól.
Fedjük le és hagyjuk pihenni 10 percig.
Kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal.
Süssük 220 fokon 8-12 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Amint elkészült a zsemle és a hús, már készíthetjük is a hamburgert. Hamburgerfeltét lehet: sajt, mustár, ketchup, bármilyen öntet, saláta, hagyma, paradicsom, majonéz, savanyúság vagy erős paprika.