Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Érdekesség, hogy idén a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.
Az általános nézet, hogy a túlzott sófogyasztás hozzájárul többek között a magas vérnyomás kialakulásához. Sőt, vesebetegség, fejfájás és vesekő, illetve a magas vérnyomás miatt érelmeszesedés és érelzáródás is jelentkezhet.
Ezért a cél az, hogy bár vigyünk be némi sót, korlátozzuk a mennyiséget 5 gramm környékére. Ennyi sót szabadna bevinnie egy felnőttnek naponta. Ennek azonban a többszörösét megesszük.
Evett már olyan hamburgert, ami után megnyalta mind a tíz ujját és még repetáért is könyörgött? Ha igen, akkor szerencsésnek mondhatja magát, ha viszont nem, akkor épp eljött az ideje. Itt a legfinomabb húspogácsa és hamburgerzsömle receptje, amelyet valaha kóstolt.
Az emberek az egész világon használják a kurkumát, mint fűszer, mágikus egészségügyi előnyei miatt. Főként az ázsiai konyhában elterjedt, gyönyörű sárga színt kölcsönöz az ételeknek. Régóta használják már az ayurvédikus gyógyászatban is.
A kurkumát azonban nemcsak fűszerként fogyaszthatjuk, hanem ital formájában is. Nem kérdés, hogy érdemes beépíteni az étrendbe, csak arra kell megkapnunk a választ, hogyan. Bátran kövessük az ázsiai szokásokat, a hinduk például nemcsak ételeikben, hanem kozmetikumként is használják.
A káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos megnyitóján, Budapesten.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa – Amikor húst panírozunk, szinte automatikusan nyúlunk ezek után az alapanyagok után. Mintha kőbe lenne vésve, hogy csak így lehet rántott húst készíteni. Pedig bizony nincs!
A zsemlemorzsán túl számos más lehetőségünk van még, ha húst akarunk panírozni. Próbáljuk ki a következőket, és dobjuk fel végre az olykor már unalmas rántott húst, amit azért mindenki szeret, ha az asztalra kerül.
A Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjét a Sirha Budapest 2020 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon tartották a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, 2020. február 5-én, szerdán. Elhoztuk önnek a döntő képeit!
A májgombócleves készítése olyan egyszerű, hogy még a kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak vele. Biztosan sikerélményben lesz részük. Készítsük ezt a hétvégén, ha nincs ötletünk, a házi gombócok olyan lágyak és finomak, hogy az egész családot leveszik a lábukról.
Noha a díjátadó gálákon a sztárokat mindenféle földi jóval várják, úgy tűnik, ők szeretnek biztosra menni. Íme néhány híresség, akik úgy döntöttek: felszolgálás ide vagy oda, gondoskodnak korgó gyomrukról. Na, meg persze a többi hírességéről is!
Kíváncsi a mennyei házi készítésű túró rudi receptjére? Akkor lapozzon tovább!