Puha házi zsemle frissen a sütőből

zsemle
Vágólapra másolva!
Mindössze hét hozzávalóra van szükség ennek a finom, puha, vajas zsömlének az elkészítéséhez. Egyszerűen képtelenség ellenállni neki. Még úgy is imádni fogjuk, hogy az elkészítése több mint egy órát igénybe vesz. Ez az a recept, ami minden fáradozást megér.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi zsemle

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 70 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 100 ml olvasztott vaj
  • 200 ml langyos víz, vagy amennyit felvesz a tészta

Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, a cukorral és az élesztővel.
Adjuk hozzá az étolajat, a vajat és annyi vizet, hogy a tészta dagasztható legyen.
Gyúrjuk össze, dagasszuk, majd tegyük egy tálba, fedjük le és tegyük félre 20 percre.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szaggassunk darabokat a tésztából, formázzunk belőle zsömlealakot és tegyük a tepsire egymástól valamivel távolabb.
Amint tele van a tepsi, tegyük félre fél órára.
Közben melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
Extra tipp: Tegyünk egy kis tepsi vizet a sütő aljába sütés előtt. Ízlés szerint megkenhetjük a zsömlék tetejét tojássárgával.
Süssük a zsemléket 25 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!