Mi köze van a denevér nyálának a kávébabokhoz?
![kávéfajták, robusta, arabica,](https://cdn.origo.hu/2023/12/k9PgpjDKuCmqZYlg7SLgz6zq15POLqwk4mZ7VpRvxB4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFmY2FlMWY0MzEwZjQ3MTc5M2E3MWY0MDg3NTUyNTEx.webp)
A denevéres kávét a jamaicai gyümölcsdenevérnek köszönhetjük. Ő az ugyanis, aki a kávégyümölcsöt rágcsálja, nyalogatja, így nyeri ki belőle az ízeket. Viszont a kávébabot nem szereti, azt mindig hátrahagyja.
A lényeg, hogy a denevérnyál reakcióba lép a megmaradt gyümölccsel és magával a babbal is, amelynek köszönhetően a babból készült kávé
egyedülállóan sima, gyümölcsös, virágos ízű lesz és egyáltalán nem savas.
Madagaszkáron Bourbon pointu kávénak hívják, amelynek kilója 200 euró, ami körülbelül 67 000 forint.