1. A savanyúságok leve tökéletes pácalap. Gazdag aromát és finom ízt kölcsönöz a húsnak. Bátran használjuk a csirkéhez, a marhához és a sertéshúshoz is.
2. A savanyú levétől még a krumplisaláta is finomabb. Próbálta már?
3. Gondolta volna, hogy a savanyúlé kiváló koktélalapanyag is lehet? Pedig bizony így van! Jól illik a martinihez és gazdagabbá teszi a Bloddy Mary-t.
4. A bolti salátaöntet helyett is használhatjuk. Ízesebb lesz tőle a salátánk, jól kombinálható egy joghurtos öntettel is.
5. Igyuk meg! Számos egészségügyi előnye van: többek között enyhítheti az izomgörcsöket,
megnyugtatja az izmokat, antioxidánsokat tartalmaz, erősítheti az immunrendszert.
6. A krémes ételeknél is szóba jöhet, mint a burgonyapüré vagy a szószok. Élénkíti az ételt, gazdag ízvilágot kölcsönöz neki.
7. Újra felhasználhatjuk savanyúkészítéshez. Tehetünk bele fokhagymát, sárgarépát vagy akár hagymát is.