Julia Roberts önismereti utazása nemcsak Olaszországba, Indiába és Indonéziába viszi el a nézőt, de még
a főzés és az étkezés szeretetére is megtanítja.
Emellett azonban az amerikai romantikus dráma azt is segít meglátni, hogyan találjuk meg önmagunkat.
Mi történik, ha egy Michelin-csillagos francia étteremmel szemben megnyit egy indiai családi étterem? Erre a kérdésre adja meg a választ Az élet ízei,
amely arra is rávilágít, hogy a fúziós ételeket sem szabad elutasítani.
A 2014-es film egy festői dél-francia kisvárosba repít minket, ahol számtalan gasztronómiai csodának lehetünk szemtanúi. A romantikus vígjáték nemcsak a hangulatunkat, hanem az ízlelőbimbóinkat is felpezsdíti.
A főszereplő, akit Bradley Cooper alakít, egy világhírű séf. Épp azon fáradozik, hogy megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot.
Ez egy rendkívül szórakoztató és érzelmes film
még 2015-ből, amelynek köszönhetően bepillanthatunk az éttermek működésének világába.
A 2007-ben bemutatott film főszereplője Kate, aki egy elegáns étterem konyháját irányítja. Egy baleset hatására az élete teljesen felborul, és már csak hab a tortán egy új szakács érkezése, aki teljesen másképp gondolkodik, mint ő. Vajon mi sült ki ebből?
Julie egy alkotói válságban szenvedő írónő. Úgy dönt, hogy egy év alatt megfőzni az összes receptet, amit Julia Child a francia szakácsművészetről írt könyvében talált. Minderről egy blogban kíván beszámolni. Persze a filmben megjelenik maga Julia Child is, és egy igazi, hamisítatlan filmdráma kerekedik a történetből.