A papírzacskó nem teljesen légmentes, ráadásul a nedvesség könnyen átjut rajta. Még ennél is kellemetlenebb,
hogy apró kártevők is megjelenthetnek benne.
Létezik azonban egy konyhai trükk, amellyel tovább marad friss a liszt, ráadásul a kártevőktől sem kell aggódnunk.
Az emberek a lisztet általában a kamrában tárolják, ugyanakkor a hűtőben vagy a fagyasztóban sokkal tovább marad friss. Főleg akkor érdemes a hűtőbe tenni, ha nincs kamra, a házban pedig meglehetősen meleg van.
A magas páratartalomtól a liszt ugyanis gyorsan tönkremegy, ráadásul ez kedvez a különböző bogarak megjelenésének is.
Tehát nyáron, nagy melegben a kamrából is érdeme áttenni a hűtőbe, egy meleg szekrényből meg pláne! Ha egy mód van rá, akkor a papírzacskót is dobjuk inkább ki, öntsük a lisztet légmentesen záródó edénybe.
Száraz, hűvös helyen a liszt egy évig is eláll.