Hozzávalók a húsgolyókhoz:
Hozzávalók a tejszínes szószhoz:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a darált húsokat, a feldarabolt hagymát, az összetört fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást és a tejet.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint a keveréket, dolgozzuk össze és formázzunk belőle gombócokat.
Tegyük egy tányérra, fedjük le és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Amint letelt az idő, süssük ki olajban, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon süssük még 30 percig.
A szósz elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat és keverjük hozzá a lisztet.
Keverjük folyamatosan, majd adjuk hozzá az alapleveket, a tejszínt, a szójaszószt, a mustárt és egy kis olajat.
Főzzük és keverjük addig, amíg besűrűsödik.
Tálaljuk a húsgombócokat a szósszal.