10 felhasználási mód, hogy a túlérett eper ne menjen kárba

eper receptek
Az eper mousse is isteni! Milyen kár lenne veszni hagyni egy ilyen desszertet! Recept a cikkben
Vágólapra másolva!
A túlérett eper általában kukára van ítélve. Túl sok ideig tároltuk a hűtőben vagy a pulton, ezért egy kicsit megfonnyadt. Még jó, de megenni már nincs gusztusunk, ezért szoktuk kidobni. Pedig kár érte! Számtalan finomság készíthető a túlérett eperből is! Kattintson a képre, galéria nyílik!
Vágólapra másolva!
ízesített zabkása
eperlekvár
eper, sütemény, epres sütemény, tekercs
eper sorbet
eper epres omlett
koktél, eper
eper receptek
eper receptek
eper receptek
eper receptek

Eper mousse

Hozzávalók:

  • 390 ml habtejszín
  • 400 g eper
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 4 teáskanál zselatinpor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:

Egy pohárban keverjük össze a zselatint 1 evőkanál vízzel, tegyük a mikróba 10-15 másodpercre.
Pürésítsük az epret egy aprítógépben, adjuk hozzá a zselatint.
Keverjük el benne a porcukrot is.
Verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá az epres keverékhez. Finoman forgassuk át.
Tegyük az így készült habos krémet poharakba, majd a hűtőbe 4 órára.
Tálaljuk tejszínhabbal és eperdarabokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!