Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, a cukrot és öntsük bele az élesztőt.
Dolgozzuk össze egy konyhai robotgéppel a lisztet és a tojást, majd keverjük hozzá az élesztős keveréket.
Sózzuk a tésztát, majd kanalanként dolgozzuk el benne a lágy vajat is folyamatos keverés mellett. Használjunk közepes fokozatot, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Amint a tészta összeállt, tegyük félre másfél órára kelni.
Ha letelt az idő, kezdjük el újra összegyúrni a tésztát, ezúttal azonban gyúrjuk bele a csokoládédarabokat is.
Formázzunk belőle hosszú, vastag csíkot, vágjuk ketté, fonjuk össze, a végét nyomjuk a tészta alá, aztán hagyjuk pihenni még 30-40 percet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Kenjük meg tojással a kalácsot, és süssük 15 percig.
Vegyük a hőfokot 170-re, és süssük aranybarnára.
Tálaljuk melegen.