Az egész történet @thenaughtyfork bejegyzésével kezdődött az Instagramon. A mini palacsintákat úgy készíti, hogy habnyomóval a serpenyőbe nyomja, aztán vajon megpirítja őket. Amikor aranyszínűek, akkor egy tálba teszi,
majd különféle szirupokkal és vajjal tálalja.
Csak egy hagyományos amerikaipalacsinta-receptre van szükség. Ha egyszer elkészítettük és megkóstoltuk, utána már a saját ízlésünkre szabhatjuk. Tehetünk hozzá például almát, megszórhatjuk fahéjjal, vagy áfonyával, szederrel, más bogyós gyümölcsökkel stb.
A gabonapehely-palacsinta valójában egy reggeli szórakoztató projektnek indult, végül azonban egy új trend lett belőle.
Próbálja ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálba.
Egy másikban keverjük össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
Öntsük az egészet a lisztes keverékbe és dolgozzuk jól össze.
Tegyük a tésztát egy habnyomó zsákba, majd melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben.
Nyomkodjunk kis érméket a serpenyőbe, és süssük meg a szokott módon.
Amint elehet készítettünk, pirítsuk meg vajon.
Az így elkészült palacsintaérméket tálalhatjuk különböző szirupokkal ízlés szerint.
A maradék tésztát pedig kisüthetjük úgy, mint a hagyományos palacsintát.