Nincs finomabb a házi tepertőkrémnél!

tepertő
Vágólapra másolva!
A házi tepertőkrém feldobja a kellemes nyári reggeleket. A legjobb benne, hogy gyorsan készen van, és úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk. Próbáljuk ki ezt a receptet.
Vágólapra másolva!

A házi tepertő önmagában is ízletes, hát még ha krémet készítünk belőle! A tepertőkrém akkor a legjobb, ha nem hagyjuk ki belőle sem a hagymát, sem a tojást.

Próbáljunk meg házi tepertőt vásárolni, ám ha ez nem lehetséges, a bolti is megteszi.

Lássunk hozzá!

A tepertőkrém a házi tepertőtől lesz igazán különleges! Forrás: Shutterstock

Házi tepertőkrém

Hozzávalók:

  • 350 g házi tepertő
  • 1 db főtt tojás
  • 1 lilahagyma, felvágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ½ teáskanál csilipehely, hogy pikáns legyen (opcionális)

Elkészítés:

Turmixgéppel pépesítsük a tepertőt.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük krémesre.
Már fogyaszthatjuk is!
Tartsuk légmentesen záródó edényben és a hűtőben.
Körülbelül 1-2 hétig áll el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!