Mitől lesz tökéletesen krémes a tejberizs?
![tejberizs](https://cdn.origo.hu/2023/12/mu_AJEhIxoPfJx__WP4cE8Jc5srC4qBD-WQZ_vZ2VSw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVlMjgwZTUxZGZlMDRiYjY4YzVlMmQ0YWUyYmZmZDZj.webp)
A tejberizs hosszadalmas előkészületet igényel a rizs miatt. Érdemes egy éjszakára beáztatni, majd másnap elkészíteni az isteni finomságot. Teljesen mindegy, hogy milyen rizst használunk,
a lényeg az áztatás.
Ezt követően már csak néhány fontos alapanyagra van szükség, hogy ezúttal egy teljesen más úton kerüljön a tejberizs az asztalra.
Ugyanis nemcsak új alapanyagokat iktatunk be, hanem a folyamat is más lesz.
Példát veszünk a törökökről, és mi is megsütjük a tejberizst.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük a rizst és a mazsolát egy kis jénai tálba.
Verjük fel a tojás, a tej, a cukor és a szerecsendió keverékét, majd öntsük rá a rizsre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és süssük 40-50 percig fedél nélkül.
Tálaljuk friss gyümölcsökkel, a maradékot tegyük a hűtőbe.