A legfinomabb klasszikus sóskafőzelék egyszerűen

hideg zöldség leves sóska
Vágólapra másolva!
A sóskafőzelék friss sóskából a legfinomabb. Mindig a nagymamám jut róla eszembe, akinek gyakran könyörögtem gyerekként, hogy csináljon nekem. Alig bírtam ellenállni a frissen készült, meleg sóskafőzeléknek, képes voltam az egész tállal magamba dönteni a nap folyamán. Nem is csoda, hiszen képtelenség ellenállni neki.
Vágólapra másolva!

Klasszikus sóskafőzelék

Hozzávalók:

  • 1,2 kg friss sóska
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 550 ml tej vagy növényi ital
  • 4 evőkanál cukor
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg a sóskát, tépjük le a szárát.
Olvasszuk meg a zsírt, és öntsük hozzá a sóskát.
Akkor jó, ha a levelek összefonnyadtak, a leve pedig nagyjából elfőtt.
Szórjuk bele a lisztet, jól keverjük el.
Öntsük bele a tej felét, keverjük csomómentesre.
Keverjünk bele egy kis sót és a cukrot, majd a maradék tejet.
Addig főzzük kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.
Tálaljuk főtt tojással vagy krumplival.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!