A kenyérpuding titka a szikkadt kenyérben rejlik. Ki gondolta volna, hogy a kétnapos kenyérrel ilyen csoda történhet? A szikkadt kenyér jobban felszívja a mártást, mint a friss, ezért használjuk ezt a receptben.
Hozzávalók a kenyérpudinghoz:
Hozzávalók a mártáshoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze egy tálban a tojásokat, a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt, a vajat, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát, a szerecsendiót és a sót.
A selymes, sima állag érdekében a legjobb, ha a tej, a tejszín és a vaj hőmérséklete nagyjából megegyezik. Tehát mindenképp hagyjuk kihűlni egy kicsit a vajat, mielőtt a hideg tejhez és tejszínhez keverjük.
Öntsük bele az összetépkedett kenyérdarabokat, és forgassuk át, hogy a keverék jól befedje.
Tegyük az egészet egy sütőedénybe, majd finoman nyomkodjuk meg a kenyérdarabokat, hogy még többet szívjanak magukba a keverékből.
Hagyjuk egy negyedórát ázni, majd tegyük a hűtőbe félórára.
Amint letelt az idő, szórjuk meg a barna cukorral, majd hagyjuk még 15 percet.
Tegyük a kenyérpudingot a sütőbe, és süssük 40-45 percig, vagy amíg aranybarnává válik.
A jó kenyérpuding titka azonban a mártásban rejlik, amellyel tálaljuk.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, először a vaníliakivonatot, a sót és a szódabikarbónát keverjük bele, majd a tejszínt.
Adjuk hozzá a barna cukrot, és addig keverjük, míg feloldódik.
Forraljuk fel a mártást, akkor jó, ha besűrűsödik.
Amint elkészült, tálalhatjuk a kenyérpudinggal.
Bátran adjunk a kenyérpudinghoz például:
Élvezetes élményben lesz része!