Hajlamosak vagyunk házhoz rendelni az ételt, ha fáradtnak érezzük magunkat. Ezzel extra kiadást csinálunk magunknak, amit nagyon egyszerűen meg lehetne spórolni. Amikor legközelebb nagyobb mennyiségű ételt készítünk ebédre,
tegyünk el belőle egy-egy adagot a fagyasztóba a kimerült napokra.
Ha nem tudjuk, hogyan kell az élelmiszereket megfelelően tárolni, hamarabb tönkre fognak menni. Pedig a megfelelő tárolással hosszabb ideig maradnak frissek, így biztosan nem kényszerülünk arra, hogy kidobjuk őket. Ha már látjuk, hogy kezdik elveszíteni a frissességüket, még akkor is készíthetünk belőlük desszertet vagy smoothie-t. Így nem lesz kidobott pénz.
Sokunk megveszi az előre feldarabolt és lefagyasztott alapanyagokat, holott mi magunk is könnyen elkészíthetnénk. Csupán le kell menni a szupermarketbe vagy a sarki piacra, megvenni frissen az alapanyagokat, feldarabolni, és mehet is a fagyasztóba.
Ilyenek például a műanyag zacskók, amiket hajlamosak vagyunk használat után rögtön a kukába hajítani.
Pedig könnyen ki lehet öblíteni és újrafelhasználni. Ezzel is pénzt takaríthatunk meg magunknak.
Vannak alkalmak, amikor érdemesebb folyó víz alatt megmosni a gyümölcsöket, ugyanakkor úgy is spórolhatunk a vízen, ha csak akkor tisztítunk így, amennyiben feltétlenül szükséges.. Amit lehet, ne folyó víz alatt mossunk meg, ha pedig mégis, akkor ne hagyjuk ömleni a vizet.
Ne hagyjuk tönkremenni a maradékokat a hűtőben, inkább fagyasszuk le őket, hiszen később még jól jöhetnek.
Például azokon a fáradt napokon, amiket korábban említettünk.
A maradékokat azonban nem csak úgy menthetjük meg, ha a fagyasztóba tesszük. Ugyanis könnyen újra felhasználhatjuk őket. Készíthetünk belőlük egy teljesen más ételt, így szintén pénzt takarítunk meg.