Nem tudja, mi legyen az ebéd?

sárgadinnye krémleves
Vágólapra másolva!
Mi legyen az ebéd? – Vannak napok, amikor egyre csak ez a kérdés pörög a fejünkben, ám a válasz valahogy elmarad. Ezekre a napokra választottuk ki ezt a két egyszerű receptet, amit bármikor elővehetünk. Biztosan kihúz a slamasztikából, hiszen könnyen és gyorsan készen van. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!
Sárgadinnyeleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hűs sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye, héja eltávolítva, kockára vágva
  • 2 bögre narancslé
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

Tegyük a dinnyét és a narancslé felét egy turmixgépbe, majd dolgozzuk össze.
Öntsük egy tálba, majd keverjük bele a maradék narancslevet, a limelevet és a fahéjat.
Tegyük a hűtőbe egy órára.
Tálaljuk mentalevelekkel.

Parmezános csirke. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Parmezános csirke

Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás
  • ½ bögre kenyérmorzsa
  • ½ bögre reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 csirkemell
  • olaj
  • 280 g brokkoli
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • 1 bögre apróra vágott mozzarella
  • bazsalikom

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 200 fokra.
Olajozzunk ki egy tepsit.
Verjük fel a tojást egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a a kenyérmorzsát, a parmezán sajtot, a sót, a borsot és a fokhagymát.
Forgassuk meg a csirkemelleket a tojásba, majd a kenyérmorzsába, aztán tegyük a tepsire.
Süssük 10 percig.
Vegyük ki és szórjuk köré a brokkolit.
Süssük további 10 percig.
Vegyük ki és kenjük meg a paradicsomszósszal, szórjuk meg a mozzarellával.
Süssük további 5 percig.
Tálaljuk bazsalikommal meghintve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!