Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
100 ml tejben kavarjunk el 1 evőkanál cukrot, majd futtassuk fel benne az élesztőt.
Amint ez megtörténik, öntsük a liszthez, majd keverjük hozzá a maradék cukrot, a jól felvert tojást az olajat és a sót.
Adjunk hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Dagasszuk simára, majd tegyük félre, míg a duplájára dagad.
Gyúrjuk át újra, nyújtsuk ki, és vágjunk belőle négyzetalakot (körülbelül 12x12 centiméter).
A töltelék elkészítéséhez keverjük össze a túrót, a felvert tojást, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát.
Tegyük a tölteléket a tésztanégyzetek közepére, fogjuk meg a szemközti csúcsokat, fogjuk össze, és tekerjük meg.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd az így kapott batyukat sorakoztassuk rá.
Kenjük meg egy kis tojással és süssük 200 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Tálaljuk porcukorral vagy fahéjjal megszórva.