A petrezselyem több, mint fűszer

petrezselyem
Vágólapra másolva!
A petrezselyem egy megosztó gyógy- és fűszernövény: vannak, akik szívesen fogyasztják, míg mások nem kedvelik. Pedig milyen jól feldobja a salátákat és a turmixokat! Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hiszen számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. Nézzük meg a petrezselyem táplálkozási profilját és csodás tulajdonságait. Arra is adunk ötleteket, hogyan tudja még inkább beilleszteni az étrendjébe.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!

zöldfűszer petrezselyem tárolás
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
petrezselyem
fura konyhai eszközök

Hogyan fogyasszuk?

Nagyon könnyű hozzáadni az étrendhez. Beletehetjük például a turmixokba, nagyon jól illik az uborkához, az ananászhoz és a paradicsomhoz. Használhatjuk köretként is a sós ételekhez, tésztákhoz, sültekhez vagy levesekhez.

A megszokott módon fűszerezhetünk is vele: saláták, főzelékek és öntetek alapanyaga lehet. Próbáljuk ki a következő receptet!

Fehér bab saláta

Hozzávalók:

  • 230 g fehér bab, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 csokor zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • egy csipet só

Elkészítés:

A beáztatott babot lecsöpögtetjük, átöblítjük, majd 30 perc alatt megfőzzük.
Vágjuk apróra a fokhagymát, pirítsuk meg az olajon.
Keverjük bele az ecetet, a mustárt és a sót.
Keverjük bele a lecsöpögtetett babot, majd tálaljuk petrezselyemmel és zellerrel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!