Kattintson a képre, galéria nyílik!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk fel a retket, a káposztát és a hagymát csíkokra.
Tegyük egy nagy tálba a káposztát, hintsük meg a sóval, és hagyjuk állni egy kis ideig.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, fedjük le és hagyjuk 1-2 órát pihenni.
Ha letelt az idő, háromszor öblítsük át a káposztát, majd csöpögtessük le.
Közben a sóoldatot tegyük félre.
Tegyük egy tálba a fokhagymát, a cukrot, a pirospaprika-pelyhet és a gyömbért.
Adjuk hozzá a káposztát, a mogyoróhagymát és a retket is.
Jól forgassuk össze.
Tegyük az egészet egy befőttesüvegbe, majd öntsük fel a sóoldattal, hogy ellepje.
Zárjuk le az edényt, majd hagyjuk állni két hétig a hűtőben.