Először is arra, hogy a hagyma biztonságos forrásból származzon. Tehát bizonyosodjunk meg róla, hogy nem kezelték vegyszerekkel.
A legjobb, ha a kertből van, de egy termelőtől is vásárolhatunk, akiben megbízunk.
A hagyma legkülső héját nyugodtan dobjuk el, a többi héjréteget azonban tartsuk meg. Mutatjuk, hogyan használhatjuk fel.
Ha levest, mártást vagy alaplevet főzünk, a hagyma héja aranyat fog érni. Sűrűbbé teszi a mártást, gyönyörűen megszínezi az ételeket. Csak ne felejtsük el kivenni, amint elkészült az ételünk.
Oszlassuk el egy tepsin a hagymahéjat, és pirítsuk meg egy kicsit a sütőben. Tegyük az egészet egy kávédarálóba és őröljük finomra. Kész is a házi készítésű hagymapor.
Amikor a nagymamám gyengélkedik, mindig hagymahéjteát készít. Köztudott, hogy nyugtatja az elmét és erősíti az immunrendszert.
Egyszerűen csak öntsünk rá forró vizet, hagyjuk ázni, szűrjük le és már ihatjuk is.
A hagyma héjából nemcsak tea készülhet, hanem ízesített víz is. Oké, nem ez lesz az új kedvencünk, de kétségtelen, hogy gondoskodunk az immunrendszerünkről. Áztassuk a hagyma héját 15 percre egy pohár vízbe, aztán igyuk meg. Harcol a gyulladások és az izomgörcsök ellen is.
Ezentúl főzzük a rizst együtt a hagyma héjával, nézzük meg, milyen lesz a végeredmény. Imádni fogjuk a hagyma kesernyés aromáját a rizsben.