Bizony, a fagyasztás. Vágjuk fel és szedjük ki belőle a magokat a szokott módon. Daraboljuk fel, porciózzuk, majd mehet is a fagyasztótasakokba vagy dobozokba.
A fagyasztóban hat hónapig friss marad, úgyhogy akár a tavasz derekén is élvezhetjük finom ízét.
Ha előfőzzük, akkor akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Daraboljuk fel ugyanúgy, mint az első esetben, majd tegyük három percre egy fazék forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedjük ki, és tegyük jégkockákkal dúsított vízbe.
Miután a tökdarabok kihűltek, csepegtessük le őket, mehetnek a fagyasztótasakba, majd a fagyasztóba akár egy évre is.
Akkor sincs semmi gond, nem szabad hagyni tönkre menni. Pürésítsük botmixerrel vagy konyhai robotgéppel, tegyük légmentesen zárt edénybe és a fagyasztóba.
Bármikor lesz kéznél tökpüré.
Így a tök akár egy évig is eláll a fagyasztóban. Bátran használjuk fel levesekhez, desszertekhez vagy épp turmixokhoz.