Péksütemények otthon: ropogós, házi vajas kifli
![kifli](https://cdn.origo.hu/2023/12/RiXKbTGVvbovICBnllEp30w0EBhAt0D8zSmg9kgD1jM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdkYTEyOGU3YTZiNTQyN2E5Yzc2MThiNDlkNDE4N2Q3.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukrot keverjük el egy kis langyos tejben, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
Közben egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a sót.
Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és az olvasztott vajat, aztán gyúrjuk össze a tésztát.
Ha a tészta igényli, adjunk még hozzá lisztet.
Tegyük félre kelni fél órára.
Szedjük 5 egyenlő részre, majd formázzunk belőle cipót. Nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk 8 cikkelyre.
A cikkelyeket a szélesebb végétől kezdjük el felhajtani, utána csináljunk belőle kifliformát.
Tegyük a kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással, szórjuk meg nagy szemű sóval és süssük 180 fokon 20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.