A hagyományos panír már unalmas, készítsük így a csirkemellet!
![parmezános csirke](https://cdn.origo.hu/2023/12/cpq7wq_bPZZq9-TVH0KcFNrlzo0IElQ26Eti4uJugto/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2YmVmNTU5NzFiNTRhZTA5ZGRjNzcyMzY4NmJhNTg1.webp)
Ami az előkészületeket illeti: hasonlóan fogunk hozzá, mint a hagyományos panírozott csirkemellhez. Először vágjuk ketté a csirkemelleket, hogy ne legyen túl vastag a hús. Ezután még érdemes kiklopfolni, majd jöhet rá a só és a bors.
Egy edényben keverjünk össze egy bögre pankómorzsát, egy marék reszelt sajtot, egy teáskanál oregánót, fél teáskanál fokhagymaport.
Egy másik tálban pedig verjünk fel egy tojást. A csirkemelleket forgassuk meg a tojásba, majd a sajtos panírmorzsába, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajjal kikent tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és süssük a csirkemelleket negyedóráig. Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, fordítsuk meg a csirkemelleket,
tegyünk rá paradicsomszószt, szórjuk meg vastagon sajttal,
és mehet vissza még legalább öt-tíz percre, amíg a sajt szépen megolvad. Már kész is! Fogyasszuk tésztával, krumplival, valamilyen salátával vagy rizzsel!