Hozzávalók a fánkhoz:
Hozzávalók a díszítéshez:
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, szórjunk bele egy kis cukrot, majd az élesztőt.
A lisztet keverjük össze a sóval, a maradék cukorral, az élesztős keverékkel, a vajjal és a tojással.
Jól dolgozzuk össze, utána tegyük lisztezett felületre és gyúrjuk addig, amíg már nem ragad.
Formázzunk belőle egy nagy golyót, tegyük egy tálba, fedjük le, és hagyjuk kelni egy órát.
Amint megkelt, osszuk négyfelé, sodorjuk hosszú kígyóvá, és vágjuk ízlés szerinti nagyságú darabokra.
Az így kapott tésztadarabokat gyúrjuk gömbbé, és a hüvelykujjunkkal szúrjunk egy lyukat a közepébe.
Hagyjuk kelni még fél órát a fánkokat, aztán süssük ki olajban.
Díszítsük olvasztott csokoládéval, porcukorral, színes cukorkákkal, esetleg szárított bogyókkal ízlés szerint.
Készíthetünk cukormázat is a tetejére cukor és víz keverékéből.