Kenyeret sütni nem a világ legkönnyebb dolga, de nem is olyan nehéz, mint sokan gondolják. Jamie Oliver receptje meg aztán tényleg a kedvencünk lesz, hiszen mindössze három fő összetevőt tartalmaz.
Amikor valaki megtudja, hogy cöliákiás, előfordulhat, hogy hirtelen kissé megijed. Ez természetes, hiszen sokszor ez az ijedtség a tudáshiányból fakad. Szerencsére azonban manapság rendkívül sok alternatíva létezik, amelyek megkönnyítik számukra az étkezést.
Kiss Monával, aki speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó és író, összegyűjtöttük a legfontosabb alapelveket azoknak, akik most kezdenek bele egy gluténmentes diétába.
Noha a Valentin-naptól már elbúcsúztunk idénre, ezeket az izgalmas finomságok egy szürke hétköznapot is képesek feldobni. Lepjük meg velük magunkat bármikor, nagyon gyorsan készen vannak!
Akár a kenyerünket ízesítjük vele, akár a pácunkat, akár a pizzánkat, tagadhatatlan, hogy az oregánó izgalmas ízutazásra hív minket. Ez egy aromás gyógy- és fűszernövény, amelyet a mediterrán konyhában már régóta használnak.
Természetesen frissen fogyasztva a legjobb, nagyon jól illik a bárányhúshoz és a zöldségekhez. Emellett azonban számos egészségügyi hatással is büszkélkedhet.
Semmi sem dobja fel úgy a romantikus hangulatot, mint egy dekadens desszert. A kellemes vacsora után tökéletes választás a csokoládé fondant, amely édes csemege és izgalmas ízutazás egyszerre. Kívül puha, belül pedig imádnivalóan krémes az olvadt csokoládé.
A nagymamám sosem hagyja ki az egész fokhagymát a tepsiből, ha krumplit süt oldalassal. Néha-néha ráakadtam a krémesre sült gerezdekre, és mindig elcsodálkoztam rajta, milyen isteni sülve a fokhagyma.
Ennek ellenére sem gondoltam túl a dolgot soha, eszembe sem jutott használni a fantáziámat. Pedig a krémesre sült fokhagymában annyi lehetőség bújik meg, amennyit nem is sejtenénk.
A grillezett sajtos szendvics az egyik kedvenc lusta reggelink. Igen ám, csakhogy egy idő után meglehetősen unalmassá válik. De nem akkor, ha becsomagoljuk baconszalonnába! Még egy kis fokhagyma, meg friss fűszernövény, és máris kész az ínycsiklandóan finom, mégis hihetetlenül egyszerű reggeli.
A csicsóka egy igen sokoldalú alapanyag, noha nem örvend túl nagy népszerűségnek. Kinézete a gyömbérhez, íze pedig inkább a burgonyához hasonlít. Gumós, évelő növény, amelynek húsa fehér, és szupersztárnak számít, ha az emésztésről és a belek egészségéről van szó.
Ezek a kis gumók ugyanis tele vannak inulinnal, amely egy rostféle erős probiotikus tulajdonságokkal. Ám nem ez az egyetlen ok, amiért a csicsóka fantasztikus alapanyag, és több figyelmet érdemelne.
Az idei Valentin-napon meglehetősen korlátozottak voltak a lehetőségeink, ami az ünneplést illeti. Ezért gyűjtöttünk össze önnek néhány egyszerű, mégis remek ötletet arra, hogyan lepheti meg kedvesét a szerelmesek ünnepén. Érdemes őket eltenni jövőre is!
Világszinten és Magyarországon is nagyon kevés hüvelyest fogyasztanak az emberek, a magyaroknak mindössze 43 százaléka sorolja a preferált zöldségek közül az első három helyre ezeket - közölte a Bonduelle saját felmérése alapján, a hüvelyesek szerdai világnapja alkalmából.
A mindennapok rohanása miatt előfordulhat, hogy a reggeli nem kap akkora figyelmet, mint amekkorát kellene. Pedig a legújabb kutatás azt mondja, hogy a reggeli elhagyása negatív hatással lehet a gyerekek teljesítményére az iskolában.
A fokhagymás, fűszeres, vegán sajt tökéletes választás, ha családi összejövetelt tervezünk, vagy egy romantikus éjszakára készülünk kettesben. Sajt, bor, csokoládé és egy jó film. Mi más kellhet még? Ez a recept nagyon egyszerű, ráadásul gyorsan készen vagyunk vele.
Ez a desszert nemcsak az ízlelőbimbóknak ajándék, hanem a léleknek is. Szeretettel készíthető egy különleges alkalomra. Könnyű és légies finomság, amelytől fülig ér az ember szája, ha meglepik vele. Készítse el kedvesének ezt a süteményt, ha szeretné meglepni valami különlegessel!
Mi legyen a reggeli? Vannak reggelek, amikor a hűtő előtt állva egyre csak ez a kérdés pörög a fejünkben. Persze sietni kellene, hiszen máris késésben vagyunk, viszont annyi idő elmegy a gondolkodásra, hogy végül inkább kihagyjuk a nap első étkezését. Hogy legközelebb ne járjon így, inkább nézze meg ezt a videót, amelyből nemcsak új reggeliötleteket tanulhat, de ezeket ráadásul még könnyű is elkészíteni.
Vannak napok, amikor jólesik elfeledkezni a húsról. És vannak olyan napok is, amikor szívesen kipróbálnánk valami újat. Ismerős. Én ezeken a napokon tévedek a vegán receptek tárháza elé, hogy ott válogassak a finomabbnál finomabb ételek közül. Így akadtam rá erre a vegán döner kebab receptre, amelyet azóta el is készítettem. Mindenki imádta! Még repetázott is a család!
Senki sem szeret órákat tölteni a konyhában a vacsora és a másnapi ebéd elkészítésével. Főleg nem munka után, fáradtan. Szerencsére nem is kell, mindössze ezt az egyszerű tippet kell ellesnünk, hogy megkönnyítsük az életünket. Így minimalizálhatjuk az előkészítési időt!
Bizony mindannyiunkkal előfordult már, hogy vásároltunk valamit, betettük a hűtőbe, aztán elfeledkeztünk róla. Így jártam a minap a brokkolival. Egy egész fejjel vettem, ám végül napokat töltött a hűtőben érintetlenül. Mire ráeszméltem, hogy még mindig a felhasználásra vár, már elvesztette frissességét. Mit lehet ilyenkor tenni?
Az elmúlt időszakban annyi fánkot készítettünk, amennyit nem szégyelltünk. Azt gondolhatnánk, hogy mostanra meguntuk, de nem! Van még olyan recept a tarsolyunkban, amely miatt boldogan állunk a tűzhely elé. A farsangi időszak megkoronázásaként íme a nutellás, tejszínhabos fánk receptje.
Ez az egyszerű tésztaétel villámgyorsan vált az internet sztárjává a TikToknak köszönhetően. A recept állítólag Jenni Häyrinen bloggertől származik, és mindössze három fő összetevőt tartalmaz: tésztát, paradicsomot és sajtot. Persze mióta megjelent, sokan elkészítették a saját változatukat, így a füstölt sajttól a goudán át már rengeteg sajtféle megfordult a tepsiben.