Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a meleg vizet és a cukrot, majd szórjuk bele az élesztőt. Tegyük félre 10 percre.
Amint letelt az idő, keverjük hozzá a sót, a rozmaringot, a fűszert, az olívaolajat és a teljes kiőrlésű lisztet. Végül adjuk hozzá a kenyérlisztet is.
Dagasszuk addig, amíg a tészta jól összeáll. Formázzunk belőle gömböt, aztán gyúrjuk még tovább lisztezett felületen.
Tegyük a tésztát egy olajjal kikent tálba, és pihentessük egy órát. Ha letelt az idő, gyúrjuk át még egyszer lisztezett felületen, formázzunk belőle cipót, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Hagyjuk pihenni még 45 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük meg a kenyér tetejét tojással, szórjuk meg egy kis rozmaringgal, aztán süssük 20-25 percig.
Fogyasszuk reggelire.